Nyt on niin monta jutun juurta, etten osaa päättää, mistä kirjoittaisin enemmän, niin kirjoitan jokaisesta vähäsen! Aiheet pomppii laidasta laitaan, mutta ei anneta sen häiritä, eihän? ;) Niin ja juu, niin se viikonloppukin vaan meni, enkä päässyt kirjoittelemaan, eilen illasta piti, mutta oli niin kauheat kivut mahassa ja selässä, et kun saatiin pikkuherra nukkumaan, niin vetäydyin itsekkin vällyjen väliin! Mutta asiaan;

Asia nro 1.

Muistin, muistin, muistin, muistin!! Elikkäs, tää tyttö laittoi juuri hakemuksen ammatti-korkeakouluun! Tai, no useempaan, eli vaihtoehto 1. Turun AMK, Salon oppilaitos, terveydenhoitajan opinnot, vaihtoehto 2. Turun AMK, Ruiskatu, kätilön opinnot, vaihtoehto 3. Turun AMK, Ruiskatu, sairaanhoitajan opinnot ja vaihtoehto 4. Turun AMK, Salon oppilaitos, sairaanhoitajan opinnot. Kaikki siis nuorten koulutuksia ja jos nyt ei tärppää, niin viettelen rauhassa mammalomaa ja haen syksyllä uudelleen, eli ei paniikkia, vaikka kovin jännittääkin! Aikuispuolellekkin mietin hakevani, mutta työkokemus ei riitä, eli jos syksylläkään ei onnista, niin töihin sitten vaan ja seuraavalla haulla haen paikkaa aikuispuolelta! :)

Asia nro 2.

Vilin "minä ihan itte"-harjoittelu on vähän luisunut, portaita herra menee kuin vanha taitaja, mutta kun mennäöän ylöspäin, saattaa herra päättää puolessa välissä lähteäkkin alaspäin - raivostuttavaa!! Syömispuolella sitten ollaankin luisuttu, eli sitä mukaan, kun minun mahani kasvoi ja minusta tuli notkea kuin näkkileipä(unohtamatta ihania kipuja), niin jäi vilin itsesyöminen vain niihin ruokalajeihin, mitkä ei sottaa. Kyllä se herra sitten oppii syömään itsenäisesti, ehkä. Niin ja se potta - vielläkin koristeena wc:ssä!

Mutta me ollaan edistytty toisella saralla; eli maito lähti tuttipullosta ja muutti nokkamukiin! Eli nykyään Vili menee unille(niin päivä, kuin yökin) ilman tuttipulloa, pelkkä tutti matkassa. Illat menee hyvin, Vili jää sänkyyn ja höpisee ja touhuaa siellä, mutta päivät on yhtä tuska; herran joutuu nukuttamaan, väsytti kovin, tai vähän vähemmin... No mutta kaikesta huolimatta, olen tähän todella tyytyväinen ja hampaat kiittää! :)

Tuttia Vili ei ole syönytkään pitkään aikaan päivisin, sekä joka ruokailun jälkeen otetaan Herra Hakkarainen-pastilli ja aamuin-illoin pestään hampaat, hyvä me! :)

Asia nro 3.

Tappavat taudit ja raskaus. Kiva. Eli ei siitä kauaa ole aikaa, kun Vilillä oli tuo ihana parvo rokko, no sen jälkeen iski ripuli. Lääkärissäkin käytiin, kun kotikonstein ei saatu kakkaa kiinteytymään, vaan se oli aivan vetistä, valui pitkin lahjetta ja poltti pepun, ja mikä parasta, kesti päälle kaksi viikkoa(huomatkaa ironia!!).. No lääkäri laittoi jopa keliakia-testeihin, mutta mitään ei löytynyt - syyksi laitettiin hampaat. Ne pirun hampaat vois tulla nätisti, yksi kerrallaan ja ilman mitään tyhmiä oireita, kiitos!

Ripulista kun selvittiin, niin nousi kiva 39,5 asteen kuume Vilille. Veto jätkältä pois ja vettä masiinaan, niin mentiin pari päivää ja kuume lähti, tuoden näppylöitä. Minä ihan paniikissa taas, että onkos vesirokkoa, mitä tällä alueella siihen aikaan liikkui, vai mistä johtuu? Noh, syyksi selvisi helpottaen vauvarokko, eli kuume oli se "pahin" oire tässä, näppylöitä oli yläkroppa pari päivää täynnä, mutta onneksi ne ei kutinnut!

Ja sitten se raskaus-kohta; eli nää vilin taudit/epänormaalit asiat saa mut tällähetkellä aina ihan paniikkiin, on niin hirveä menettämisen pelko tullut, että kun tuo ipana on vähänkin normaalista poikkeava, niin minä diagnosoin sille automaattisesti jonkun kuoleman taudin. Ihan kiva, vauvathan tykkää kovasti stressistä, eiks je? Ja jos stressin määrä siitä voisi yhtään nousta, niin se kyllä nousee, kun seuraavaksi pelkään, että nämä kaikki tappavat taudit siirtyy seuraavaksi minuun ja tulee keskenmeno.. Siinä sitten soittelen vuoron perään äitille ja neuvolaan, että mitäs tehdään ja molemmat sitten rauhoittelevat, että ihan on pikku juttu nyt vaan. Tälleen jälkikäteen ajateltuna asia kovasti naurattaa, mutta silloin ei, ei yhtään!

Asia nro 4.

Eilinen päivä, eli sunnuntai 2.3. Ei päivässä siis mitään, sehän oli ihana! Aamu aloitettiin kivasti siivoamalla Vilin kanssa, toinen oli ihan ylisöpö, kun mukamas järjesteli tavaroita(vei dvd:itä meidän sänkyyn, papereita lavuaariin ja työkaluja wc:hen) ja huiteli menemään rätin kanssa <3 Isikin herätettiin siivoamaan jossain välissä ja klo 12 kaikki oli lähes valmista ja me vetäydyttiin ansaituille päiväunille. Siinä sitten kahden maissa heräiltiin ja minä annoin Vilille välipalaa ja laitoin tarjottavia esille ja kahvia tippumaan, puoli kolmelta saapui Me and I-esittelijä ja sitten rupesikin vieraita tulemaan. Kutsut alkoivat virallisesti klo 15 ja loppuivat klo 17 mennessä, sillä me oltiin menossa viellä ihmemaahan(lasten liikunnan ihmemaa, joka järjestetään lähes joka sunnuntai läheisellä koululla). Ihmemaassa sai juosta Vilin perässä peläten toisen ja itsensä puolesta - ikinä ei ole ennen ollut siellä samanmoista vilinää ja eniten siinä ärsytti se, ettei vanhemmat katsoneet lastensa perään, vaan myllerrys oli kova ja Vilikin jäi useasti jalkoihin, vaikka paikoillaan touhusi omiaan!

Ja se ei ihana osuus; eli kiitoksena tästä kokopäivän edestakaisin menosta ja touhuiluista, pienistä päiväunista huolimatta, selkäni sanoi sopimuksensa irti! Eli seitsemän jälkeen en voinut enää liikauttaa edes pikkurilliäni ilman kamalaa kipua ja mihin asentoon vain yritinkin(penkillä, sohvalla, sängyllä), niin aina sattui. Ja koska olen vähän tälläinen "hörhö", niin en lääkkeitä syö raskausaikana(synnytystä ei lasketa!), niin kärsin sitten kipuni ja painuin ajoissa sänkyyn lepäämään!


Tässä siis tämän kerran sepustus, seuraavalla kerralla sitten lisää tästä raskauden viimeisestä kolmanneksesta ja siitä, miten se raskauden hehku kehtasikin skipata minut!!

ps. värjäsin tänään tukkani punaiseksi ja niin olen tyytyväinen, että sen tein, lopputulos on ihana!

punapaa-normal.jpg