Elikkäs nyt sitten pikapostaus! Oltiin tuossa Pennen ollessa 3vko vyöhyketerapeutilla, olin kuullut että vyöhyke-hieronta auttaisi mahavaivoihin, joita vauvalla oli kovasti ja terapeuttikin löytyi tuttavapiiristä. Meillä oli tunnin aika eräs aamupäivä ja siellä käytiin läpi raskaus ja synnytys(=löydettiin mahdollinen syy ainakin osaan vaivoihin), sekä minun ruokavalio ja sain vinkkejä mitä tulisi jättää pois, jotta mahavaivat helpottuisi! :) Käynti tuli tarpeen ja nyt olen itse hieronut vauvaa ja se selvästi tepsii!

Elikkä siis meidän vyöhyketerapeutin ohjeet. JA nää oli meille, vauva normaalin kokoinen ja painon nousussa ei oo ongelmaa.
Eli alkuun oli äidin ruokavaliosta, maitotuotteet, käälit, sipulit, omenat, paprikat ja liian runsas sokerin käyttö saattavat aiheuttaa joillekkin suolistovaivoja, myös kahvi, kaakao ja hiilihapolliset juomat eivät aina sovi.
Ohjeita lapsen hoitoon: voi kokeilla lämmintä risiiniöljykäärettä(lämmintä risiiniöjlyä vatsalle ja kelmua päälle ja vaatteet siihen päälle), 2-4 kertaa vuorokaudessa, etenkin iltapäivällä ja illalla, muutaman tunnin ajan. n.kk ikäiselle lapselle voi kokeilla MAGNESIA-maitoa(teelusikan kärjellinen 2-3krt/vrk). Maitohappobakteerit ja D-tipoista vesiliukoinen Jekovit sopivat monelle paremmin.
Puhus myös siitä, että ruoansulatus "toimii" ns. viiveellä ja maitoa tulis tarjota n. 3h välein(tai harvemmin jos vauvan ei ole nälkä) ja monella vauvalla on vain jano, joten välissä voi tarjota keitettyä vettä tuttipullosta, määrästä ei sanonut muutakuin "oiset juovat enemmän kuin toiset" ja et niin paljon vois tarjota, ku vauva juo
Vyöhykehieronnasta en nyt osaa kirjallisesti selittää, muutakuin, että mahasta ainakin pyörivällä liikkeellä suolen suuntaisesti(vasemmalta ylös, oikealle, alas ja vasemmalle) ja jalkaterät oli tärkeet; varpaat ja jalkapohjat, niissä on kaikki kehon pisteet. Jalkapohjia voi hieroa mm. kahdeksikkoa ja sit lopuksi vetää joka varpaan kohtaa ja varpaan välistä suoraan kantapäähän, se kuulemma "läpäisee" kaikki pisteet(varsinki vauvalla, jolla on nii pirun pienet jalat)
Tälläiset ohjeet me saatiin! Niin ja hierontaa tulisi aluksi tehdä joka toinen päivä ja sit ruveta harventaa kun auttaa