((julkaisu kirjoitettu jo 2014, vaunut edelleen käytössä ja hyvät ;))

Elikkäs ajattelin esitellä meillä käytössä olevat vaunut! Tai eihän ne nyt ole ehtinyt olla käytössä kuin hetken, mutta silti löytyy mielipide niihin! :)

Ja siis kun aloitin vaunujen metsästämisen viime vuoden lopulla ajattelin ensin miettiä mitä vaunuilta haluan ja sitten vasta mennä katselemaan, eli luetteloin nyt minun kriteerini:

  • vierekkäin istuttavat
  • kaksi erillistä istuinta
  • kaksi erillistä kuomua
  • mahdollisuus kovaan kanokoppaan
  • suuret renkaat
  • kääntyvät etupyörät
  • kevyet työntää
  • 5-pistevyö valjaat
  • tarpeeksi suuret, jotta esikoinen mahtuu hyvin istumaan talvivaatteissakin
  • tarpeeksi pienet, jotta mahtuu suurimmasta osasta ovista

Kiertelin muutamia lastentarvikeliikkeitä ja lopulta minulla oli kolme vaihtoehtoa: Carena double swing, Easywalker duo plus ja Bumblerider indie twin. Näistä päädyin sitten Easywalkereihin, koska Carenien tuotanto loppui(mahdolliset varaosat olisi saattanut olla kivenalla) ja Bumbleriderit olisi olleet turhan kalliit(päälle 1000€).

vaunut-normal.jpg

Easywalker Duo Plus + kova vaunukoppa ja Dooky musta vaunuverho, värinä sand brown!

Tilasinkin sitten vaunut jo tammikuussa, kun ne oli kivasti tarjouksessa ja kun ne tuli, niin olihan ne pakko kasata ja jättää eteiseen hiplattavaksi! :) Käyttöön ne tosin pääsivät vasta kuopuksen synnyttyä, mutta kyllä niissä silmät lepäsi ennen sitäkin!

Ja sitten vaunut käytössä. Eli olen rakastunut! Ja niin tyytyväinen valintaani. Eli Vaunut on kevyet työntää, pyörät auki(eli pyörivinä) kääntyvät akselinsa ympäri ja töyssyistä menevät joustaen. Vaunut ei puolla kumpaankaan suuntaan, vaikka istujilla on painoeroa 10kg. Vaunukoppa on helppo kiinnittää ja irroittaa ja vaunut on helppo laittaa kasaan, ja pieneen kasaan menevätkin! :)

20140423_141122-normal.jpg

Hyvin mahtuu Vilikin kyytiin! :)

Muutama miinuskin näissä on, eli alakorit on kovin pienet(mutta niin ne oli kaikissa muissakin tuplissa mitä katselin) ja rataosan selkänojan säätö tapahtuu vetoketjuilla(tosin mahdollisuus on myös portaattomaan säätöön klipsillä, kantavuutta en tosin tiedä) ja sen saa vain kolmeen eri asentoon. Ja jalkalauta kaareutuu edestä, jolloin Vilin vasen jalka "putoaa" yli hänen nukkuessa..

Noin yleisesti ottaen olen siis todella tyytyväinen valintaani ja että vaunut ajoissa tilasin, tosin niitä käyttöön ottaessani löysin pienen vian; yhden vetokoketjun lähtökohta on rispaantunut niin, että vetoketju "purkaantuu" väärästä suunnasta kiinni ollessan. Mutta tästä asiasta on reklamaatio tehty, vastausta odotellessa. :)