Viime kerrasta onkin taas aikaa, vaikka tuntuu, että juuri kirjoitin. Niin se aika vaan menee siivillä ja hyvä niin, on turhan raskasta olla raskaana, vaikka mennäänkin jo rv 34+! Mutta pikemmittä löpinöittä, viimeksi jo kerroin, että tämä seuraava postaus tulee koskemaan meidän leikkipaikkoja, joten aiheeseen;

Leikkipaikat eivät ole paremmuus järjestyksessä, koska sellaista ei ole, joka paikassa Vili tykkää touhuta täysillä! :D

 

Nro 1. Leaf-areenalla sijaitseva mehukattimaa!

Mukava leikkipaikka kaiken ikäisille lapsille, mutta me olemme(yllätysyllätys) keskittyneet siihen 0-3v. alueeseen, joka on siis täysin pehmustettu, pienellä temppuradalla, isolla ja pienellä pallomerellä, talolla, liukumäellä, rakennuspalikoilla ja pomppulinnalla varustettu alue alle kolme vuotiaille. Siellä käytiin ekan kerran Vilin ollessa alle 6kk, raukka ei osannut edes ryömiä, vaan sai köllötellä viltillä ja katella muiden lasten menoa ja kirkkaita värejä äidin lörpötellessä muiden äitien kanssa. Siitä asti olemme pyrkineet käydä vähintään pari kertaa kuukaudessa siellä leikkimässä!

Mukavan paikasta teki myös se, että se oli alle 1 vuotiaille ilmainen, joten tuossa Vilin ollessa 10-12 kuukautta kävimme siellä jopa muutaman kerran viikossa! Ilma kun oli huono ulkoiluun, paikka on lähellä meitä ja sinne oli vaan helppo mennä ja Vili sai purkaa energiaansa.

 

Nro 2. Hop Lop

Hop Lop on meille "uusi" tuttavuus, Käytiin ekan kerran vasta vähän ennen joulua. Täälläkin kivasti oma alue alle 3 vuotiaille, missä temppurataa, rakenuspalikoita, nyrkkeilysäkkejä(ei varmaan tähän tarkoitukseen kuitenkaan) ja pehmoeläimiä. Hop Lopissa on myös pienen pieni alue ihan vauvoille(oliskohan ollut 0-1.5v) missä on sitten pallomeri, puuhamatto, kiikkua ja tunnelia. Mutta Hop Lopissa tutustuimme myös isojen lasten alueeseen ja se jos mikä oli kiva! Eli paljon liukumäkiä(Vili tykkää!) ja kiipeily mahdollisuuksia ja äiti iloisesti puuskutti pikkumiehen perässä menemään.

Tämäkin oli ilmainen alle 1 vuotiaille, mutta eipä se hinta tyyris ole vuoden ikäisillekkään, vaan euron enemmän kuin mehukattimaa! Ainoa haittapuoli vaan on, että sijaitsee Turun ja Kaarinan rajalla(itseasiassa Kaarinan puolellakin), eli aivan toisella puolella kaupunkia kuin me.

20140208_110539%5B1%5D-normal.jpg

Tämmönenkin löydettiin isojen lasten puolelta!

 

Nro 3. ei ole leikkipaikka, mutta siihen verrattavissa, eli perhekahvila!

Meidän naapurissa on nuorisotalo, jonka tiloissa siis toimii MLL:n järjestämä perhekahvila. Tila on iso, paljon leluja ja puuhaa(askartelua/piirtämistä, ym), pallomerihuone ja tyynyhuone myös käytettävissä. Vierailevina "tähtinä" vuoden aikana käy mm. vaate-esittelijöitä, terveys luennoitsijoita, muskaria, ym.. Mutta toiminta keskittyy lähinnä vertaistukeen, lapsi/lapset saavat leikkiä ja vanhemmat höpötellä keskenään, tosin jokainen huolehtii omastaan ja säännöt on kaikkien tiedossa! Tarjoitulakin on, pienellä hinnalla saa juoda kahvia/teetä/mehua ja syödä leipää ja leivoksia vaikka niin paljon kun napa vetää.

Täällä käydään siis joka viikko, itseasiassa olen ilmoittanut itseni yhdeksi "emännäksi", tosin meidän vuosi ei ole lähtenyt ihan niin hyvin käyntiin, kun ollaan sairasteltu paljon..

20140129_104559-normal.jpg

Vilikin antaa välillä äitin syödä ja juoda rauhassa!

 

Siinähän ne nyt sitten, seuraavaksi voisin kirjoittaa vähän kuulumisia "minä itte"-harjoitteluun ja marmatusta näistä kaikista tappavista taudeista ja raskaudesta ja ehkä jotain höpötystä viikonloppuna olevista Me and I-kutsuista(ja uudesta mallistosta!!). Ja nyt lupaan(siis ihan oikeasti lupaan), että seuraava postaus tulee jo tämän viikonlopun aikana!