Muut odottavat kauhulla, että lapset pääsevät siihen ikään, kun joka asiaan hoetaan "mää itte", eikä anneta auttaa yhtään missään. Noh me ei odoteta, vaan laitettiin pyörät pyörimään jo hyvissä ajoin, jipii! 

Elikkäs ensimmäisenä syöminen. Vili on opetellut syömään itse. Tai, ei sitä ihan opetteluksi voi kutsua, vaan hänen on annettu syödä yksin, ja tuloksen voi varmasti kaikki päätellä ilman sen suurempia esittelyjä. 

20140120_081650-normal.jpg

Noh, tässä nyt on kuva ensimmäiseltä kerralta.

Vilis syöntitaktiikka on loppujen lopuksi aika simppeli; lusikalla/haarukalla tapetaan ruoka ja sormin syödään. Ja taktiikkaa käytetään niin ikään puuroihin, jugurttiin, kuin myös lämpimiin paloiteltuihin ruokiin. Tämän takia, jos olemme pois kotoa, tai on kiire lähteä johonkin, niin äiti tai isi syöttää ja kaikki varmasti ymmärtävät miksi ;) Alkuun Vili söi nakuna, jotta säästyttiin ylimääräiseltä pyykiltä, mutta pelastuksen tähän toi Ikea ja sieltä saatavat hihalliset ruokalaput. Aivan mahtava keksintö!!

20140129_165126-normal.jpg

Tässä viellä kuva kyseisistä ruokalapuista, jos ne ei ole kaikille tuttuja.

Noh, edelleen saa joka ilta kuurata keittiön lattian ja useasti päivässä pyyhkiä/pestä syöttötuolin ja ympäristön, mutta tästä on suunta vain ylöspäin! :)

Ja ylöspäin(sekä alas) mennään myös seuraavassa harjoitetussa taidossa, eli poraiden kipuaminen ja laskeutuminen! Ja tämän idean päähäni iskosti rakas äitini, joka kerran sattui kysymään, että miten ajattelin kuljettaa vauvan(kopassa) ja taaperon rappuset ylös ja alas, ilman että sitä taaperoa tarvitsee jättää johonkin pahojaan tekemään(ja huonolla tuurilla portaita kierimään)? Noh - en mitenkään. Paitsi, että nyt Vili osaa jo hienosti kivuta portaat ja välillä mennä niitä myös alaspäinkin. Varsinkin tuo kipuaminen on nyt jo kiva taito, kun on parit kauppakassit ja käsilaukku kannettavana!

20140130_105057-normal.jpg

Jei, reippaasti menee ylös asti!

Pottailuakin aloiteltiin harjoittelemaan, mutta se jäi muutaman yrityskerran jälkeen, koska Vili ei vaan millään suostunut potalla istumaan ja kun sen siitä vapauteen päästi, niin lorautteli pisuja sinne tänne. Eli sitä harjoitellaan enemmän sitten, kun saadaan syöminen pois alta! 

Ja kaikki tämä vain siitä syystä, että vauvan tulon jälkeen meillä vanhemmilla olisi edes hieman helpompaa, kun ei ole kahta täysin autettavaa lasta. Siis kunhan mitään taantumia Vilille ei tulisi!

Ps. Vili on omatoimisesti opettellut virnistämään, sekä oppi kävelemään ja huitelee täällä nyt kahdella jalalla pitkin kämppää, tosin ei viellä nouse ilman tukea, mutta se ei menoa haittaa!

20140130_133633-normal.jpg

Vähän vajaa-älyisen näköinen, mut silti niin söpö <3

Pps. Antakaa anteeksi kuvien laatu. Meillä ei ole kameraa, joten kuvaan kännykälläni ja Vili on vähän turhan vauhdikas sille..